Hermès Wuxi Project 2010, China G
ordijnen voor de glasgevel van de nieuwe HERMÈS boetieks in China en Zuid Korea.


Chinees rood & puristisch wit. Oost & west ontmoeten elkaar in de façadevullende gordijnen die Aleksandra Gaca ontwierp voor de nieuwe Hermès-vestigingen in Wuxi en Harbin, twee Chinese miljoenensteden.
De monumentale constructie in Wuxi is opgebouwd uit dertien banen van elk 10 meter hoog. Het dessin bestaat uit een overlooppatroon van lijnen en strepen. Door te spelen met garens in drie tinten rood, ontstonden negen nuances – van vuurrood naar donker aubergine. Onregelmatige gouden streepjes en ritmische flotteringen geven de stof in detail ook een duidelijke verticale structuur. Daardoor houdt dit uitzonderlijke gordijn op afstand én van dichtbij de aandacht vast.

De opdracht liep via Rena Dumas Architecture Interieure (RDAI), het Parijse ontwerpbureau dat verantwoordelijk is voor de inrichting van alle Hermès- vestigingen wereldwijd. Als vervolgopdracht werd ook een subtiel gestreepte transparant ontworpen voor de Hermès-boetiek in Shanghai, China en een glasgordijn voor de Hèrmes-shop in het Shilla hotel in Seoul, Zuid-Korea.