Geluidabsorberend én kunstzinnig. Vanuit haar passie voor driedimensionale structuren ontwikkelde Aleksandra Gaca een serie geweven kunstwerken met een verrassende meerwaarde: geluiddemping. Akoestiek is vaak een teer punt in de meer minimalistisch georiënteerde interieurarchitectuur. Dankzij de geribbelde texturen absorberen deze Architextile panelen de geluidsgolven beter dan vlak textiel en leveren daarmee een bijdrage aan een meer gedempte atmosfeer.

De Architextile serie werd in eigen beheer ontwikkeld voor de projectmarkt en is bij uitstek inzetbaar in het overgangsgebied tussen kunst, architectuur en functionele geluidsreductie. Afhankelijk van de grootte en maatvoering van de ruimte worden de panelen gerangschikt tot wandobjecten of roomdividers. De gewenste expressie wordt bereikt middels contrasten in de materiaalmix van wol, mohair en gemetalliseerde garens: mat/glans, hard/zacht of hightech versus natuurlijk. In samenwerking met het ontwerpteam zijn custom-made kleuren en/of composities mogelijk. Voor zover mogelijk wordt bewust gekozen voor milieuvriendelijke materialen, waarvan o.a. biologische katoen. De eerste projecten waarin Architextile elementen werden geselecteerd, zijn inmiddels opgeleverd. Zie: 'gerealiseerde projecten'.

Naast hun akoestisch en decoratieve toepassing in de projectinrichting vinden de Architextile panelen tevens hun weg naar particuliere interieurs. Hier zijn met name de 3D texturen doorslaggevend die een spel spelen met licht en schaduw. De eerste serie is uitgebracht in zachte pastels: lichtblauw, aqua, groen, citroen en beige in combinatie met vergrijsde natuurtinten. De exclusieve kunstpanelen zijn uitgegeven in limited editions en te koop bij: Edha Interieur, Amsterdam; Haasnoot Interieurs, Wassenaar; Jan de Jong Interieur, Leeuwarden; Van Waay en Soetekouw en Inteireur Decor in Delft.

   
       
terug